Marta Dymek

Kisiel truskawkowy


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie

Kisiel truskawkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 szklanki pokrojonych truskawek / 500 g

3 szklanki wody

4 łyżki brązowego cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej w połowie szklanki zimnej wody

½ łyżeczki pieprzu syczuańskiego

 

Przygotowanie:

Truskawki zalewam wodą z cukrem i pieprzem, gotuję przez około 10 minut, do momentu, aż truskawki zaczną się rozpadać.
Dodaję mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Energicznie mieszam, kiedy kisiel zacznie wrzeć, jest gotowy. Rozlewam go do miseczek, czasem posypuję jeszcze cynamonem albo polewam łyżką śmietanki i zajadam.


powrót

Podobne przepisy

Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Mleko migdałowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Twarożek z migdałów
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Włoska zupa z oliwkami i makaronem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.