Łukasz Łuczaj

Cukierki z tataraku


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

odsłon: 6191

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 g kłączy tataraku

50 g cukru

 

Przygotowanie:

Kłącza umyć, obrać i pokroić na kawałki grubości ok. 3-5 mm. Gotować w małym rondelku 4 razy po 30-40 minut, za każdym razem zmieniając wodę. Przed ostatnim gotowaniem do 200 ml wody dodać cukier i kłącza i gotować aż woda się prawie wygotuje. Potem odłożyć na deseczkę i jak ostygną można je serwować.

powrót

Podobne przepisy

Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Domowa przyprawa z warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Chrupiący bakłażan z jogurtem na słodko i granatem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.