Łukasz Łuczaj

Cukierki z tataraku


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

odsłon: 6007

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 g kłączy tataraku

50 g cukru

 

Przygotowanie:

Kłącza umyć, obrać i pokroić na kawałki grubości ok. 3-5 mm. Gotować w małym rondelku 4 razy po 30-40 minut, za każdym razem zmieniając wodę. Przed ostatnim gotowaniem do 200 ml wody dodać cukier i kłącza i gotować aż woda się prawie wygotuje. Potem odłożyć na deseczkę i jak ostygną można je serwować.

powrót

Podobne przepisy

Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.