Łukasz Łuczaj

Cukierki z tataraku


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

odsłon: 5844

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 g kłączy tataraku

50 g cukru

 

Przygotowanie:

Kłącza umyć, obrać i pokroić na kawałki grubości ok. 3-5 mm. Gotować w małym rondelku 4 razy po 30-40 minut, za każdym razem zmieniając wodę. Przed ostatnim gotowaniem do 200 ml wody dodać cukier i kłącza i gotować aż woda się prawie wygotuje. Potem odłożyć na deseczkę i jak ostygną można je serwować.

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.