Ziemniaki domino

Ziemniaki domino
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
3
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki:

  • 6 średniej wielkości umytych ziemniaków
  • 4 łyżki stopionego masła lub oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól w płatkach, do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dużą blaszkę lub płaskie naczynie do zapiekania wyłożyć papierem. Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki – ułożyć je na sobie i rozsunąć w przygotowany naczyniu jak domino – mają na siebie nachodzić. Skropić lub posmarować tłuszczem, doprawić solą. Piec na złoto (40-50 minut, zależnie od grubości).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE