Annabel  Langbein

Croque monsieur


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Croque monsieur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 grubych kromek chleba na zakwasie

trochę masła do posmarowania

4 łyżki musztardy ziarnistej

450 gramów szynki w plasterkach

300 gramów startego sera gruyere

1 gruszka, z wyciętym gniazdem nasiennym, pokrojona w cienkie plasterki

sól i mielony, czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb posmarować masłem, ułożyć nieposmarowana stroną do góry. Posmarować musztardą, obłożyć szynką, serem i plasterkami gruszki. Doprawić do smaku, przykryć drugą kromką , posmarowaną masłem stroną o góry. Smażyć na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, aż chleb się zrumieni, a ser roztopi (około 5 minut).

powrót

Podobne przepisy

Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.