Placuszki z jagodami

Placuszki z jagodami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 54)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 2 filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
  • 2 jajka
  • ćwierć filiżanki drobnego cukru
  • 2 i pół filiżanki mleka
  • 250 g jagód
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z mąki, sody, jajek, cukru i mleka przygotować gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Dodać jagody. Smażyć placuszki na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Podawać z lodami, bitą śmietaną, jagodami i cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA