Miary, miarki i wagi

Miary, miarki i wagi
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Julie gotuje (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przepis



Cukier:
100 g = 5 płaskich łyżek

Mleko:
100 ml = 7 łyżek

Mąka i mielone migdały:
100 g = 4 kopiaste łyżki

Masło:
1 łyżka = 40 g

Drobna sól:
1 płaska łyżka = 20 g

Świeża tłusta śmietana:
1 łyżka = 50g

Płyny lub kremy:
1 pełny słoiczek jogurtu: 140 ml
1 szklanka: 200 ml

Termostat piekarnika:
Podzielić temperaturę na 3 i odjąć zero. (210 : 70 = termostat 7)

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE