Makaron ze świeżymi pomidorami

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 szklanka oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2½ łyżeczki płatków z czerwonej papryki
- 6 średnich pomidorów
- 3 ząbków czosnku
- zgniecionych
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 szklanka listków bazylii
- sól
- ½ kg makaronu świderki
- parmezan do posypania przy podawaniu
Przygotowanie:
Przyrządzić pikantną oliwę z chili: wymieszać ½ szklanki oliwy i 2 łyżeczki płatków papryki. Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny (do 2 dni)
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze