Julep miętowy

Julep miętowy
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Przepis


Składniki:
2½ szklanki bourbona, najlepiej Marker's Mark
1 szklanka świeżej mięty plus 4 gałązki do dekoracji
2-3 łyżki cukru pudru
lód w kostkach

Przygotowanie:
Wymieszać bourbona z miętą w dużym dzbanku, przykryć, wstawić do lodówki na dobę, na co najmniej na 12 godzin. Przecedzić, wyrzucić miętę. Dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Nalać julep do 4 szklaneczek wypełnionych kostkami lodu. Przybrać gałązkami mięty.

Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE