Frittata z pieczarkami i jarmużem

Frittata z pieczarkami i jarmużem
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • biała część pora
  • 3 filiżanki pokrojonych mieszanych pieczarek
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 filiżanki jarmużu albo boćwiny
  • 6 jajek
  • filiżanka liści bazylii
  • pół filiżanki mleka sojowego
  • 2 łyżeczki musztardy dijońskiej
  • pokrojony pomidor

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrojonego pora smażyć przez 10 minut na oliwie, na patelni o grubym dnie. Dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dorzucić czosnek. Zmniejszyć płomień i dołożyć jarmuż albo boćwinę. Połączyć jajka, bazylię, mleko i musztardę. Mieszaninę przelać na patelnię. Smażyć na małym ogniu, aż frittata się zetnie. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i wstawić patelnię na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Przestudzić i pokroić w trójkąty albo plasterki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE