Barramundi z miso i imbirem

Barramundi z miso i imbirem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
2-kilogramowa, cała barramundi
pół filiżanki pasty miso
1 łyżka posiekanego imbiru
pół łyżki octu
1 łyżeczka przyprawy pięć smaków
2 łyżeczki oleju sezamowego
pół pęczka kolendry
2 limetki
papier, folia aluminiowa albo liść bananowca do pieczenia

Przygotowanie:
W miseczce połączyć pastę miso, imbir, ocet, przyprawę i olej.
Rybę nadziać kolendrą i jedną, pokrojoną limetką. Z zewnątrz natrzeć przygotowaną pastą. Owinąć papierem, folią albo liściem bananowca tworząc szczelny pakunek. Umieścić na grillu i grillować 5 minut z każdej strony.
Przed podaniem skropić sokiem z limetki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE