Sałatka ze szpinaku, gruszek i orzechów włoskich z malinowym winegretem

Sałatka ze szpinaku, gruszek i orzechów włoskich z malinowym winegretem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Przepis

Sałatka
1 opakowanie młodziutkich liści szpinaku
1 jabłko Granny Smith (lub inne winne), z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojone na plasterki
1 gruszka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona na plasterki
½ czerwonej cebuli, pokrojonej na cienkie plasterki
½ szklanki orzechów włoskich

Malinowy winegret
½ szklanki czerwonego octu winnego
1 szklanka oliwy z oliwek
½ szklanki mrożonych malin
chlust pikantnego sosu
sól i pieprz

Przygotowanie
Zmiksuj składniki sosu blenderem ręcznym, lub w blenderze stojącym. Przełóż składniki sałatki do miski i wymieszaj z kilkoma łyżkami winegretu.


© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE