Puree z marchwi i selera

Puree z marchwi i selera
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przepis


Składniki:
2 szalotki
2 łyżki masła
4 średnie marchewki
seler
2 miarki bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
W rondlu rozpuszczamy dwie łyżki masła. Smażymy na nim pokrojone w plasterki szalotki. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew. Na koniec obrany i pokrojony seler. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i zalewamy bulionem warzywnym. Jeśli trzeba dolewamy wodę, chodzi o to, żeby warzywa były zanurzone w płynie. Gotujemy je do miękkości. Następnie odcedzamy warzywa, ale nie wylewamy wody z gotowania. Odcedzone warzywa umieszczamy w mikserze, dolewamy odrobinę wody z ich gotowania i miksujemy. Gotowe puree podajemy w salaterce.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE