Ricardo Larrivee

Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g posiekanych porów

1 posiekany ząbek czosnku

3 łyżki stołowe masła

1 l żółtego kalafiora w różyczkach

250 ml ziemniaków

obranych i pokrojonych w kostkę

1,25 l bulionu drobiowego

2 kortlandy

obrane

bez gniazd nasiennych

pokrojone w plasterki

60 ml śmietany 35%

posiekany szczypiorek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondlu smaż na maśle pory i czosnek do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj kalafiora i ziemniaki. Dolej bulion. Doprowadź do wrzenia, gotuj odkryte przez 10 minut. Dorzuć jabłka. Gotuj kolejne 10 minut. Zmiksuj na purée. Dolej śmietanę. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z grzankami z cheddarem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa serowa z grzankami ziołowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krupnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.