Tomasz Jakubiak

Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2847

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dwucentymetrowe plastry żółtego sera np. Goudy

2 łyżki morelowej marmolady

olej do smażenia

panierka:

bułka tarta

2 jajka

mąka

sos wiśniowy:

25 dkg mrożonych wiśni

4 łyżki brązowego cukru

skórka z pomarańczy

100 ml wiśniówki

łyżka mąki ziemniaczanej

sól

Przygotowanie:

W plastrze sera zrób kieszeń i nafaszeruj go marmoladą. Ser zwilż wodą i obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ser smaż na sporej ilości oleju, ale na wolnym ogniu.
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.