Sardynki nadziewane z kuskusem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Sardynki nadziewane z kuskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

8 całych, oczyszczonych sardynek



Farsz:

1 łyżka namoczonych w ciepłej wodzie jagód goji

1 łyżka posiekanych orzechów laskowych

sok i skórka z jednej cytryny

pół filiżanki posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego

1 łyżeczka mielonego cynamonu

2 łyżki syropu z granatów

1 łyżeczka soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 filiżanka ugotowanego kuskusu albo komosy ryżowej



Do dekoracji:

natka pietruszki

cząstki cytryny



Przygotowanie:

Jagody odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami farszu. Nadziać sardynki i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C.

Podawać z cząstkami cytryny i pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gefilte fisz w szarym sosie
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.