Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny

Sałatka z wołowiną w pieprzu i tymianku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g polędwicy wołowej

bekon pokrojony w grubą kostkę

 

Sałatka:

2 posiekane dymki

pół posiekanej czerwonej cebuli

mieszanka sałat

drobno poszatkowana rzodkiewka

1 filiżanka pokrojonych zielonych oliwek

1 zgrillowana czerwona papryka bez skóry

1 posiekany pęczek szczypiorku

1 posiekany pęczek natki pietruszki

 

Dressing:

2 łyżki musztardy dijońskiej

2 łyżki musztardy ziarnistej

ćwierć filiżanki octu estragonowego

pół filiżanki oliwy

1 łyżeczka tymianku

sól i pieprz

 

Panierka:

1 łyżka rozgniecionego, marynowanego pieprzu

1 łyżka oliwy

1 drobno posiekany pęczek tymianku

sól i pieprz

Przygotowanie:

Składniki panierki dokładnie wymieszać. Obtoczyć w nich polędwicę i bekon. Tak przygotowane mięso zgrillować.
Wymieszać składniki dressingu.
Polędwicę i bekon pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze składnikami sałatki i polać dressingiem. Wymieszać i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Wołowina vindaloo
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażona wołowina z kokosem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kofty wołowe w curry i ryż z fasolką i groszkiem
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Grillowane żeberka wołowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny, Żeberka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.