Delia  Smith

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą


Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże jajko

mały ząbek czosnku

pół łyżeczki musztardy w proszku

180 ml lekkiej oliwy z oliwek

4 małe

drobno posiekane korniszony

łyżka świeżej

posiekanej kolendry

łyżka kaparów

łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Do pojemnika malaksera wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy czosnek i musztardę. Miksujemy, bardzo powoli wlewając oliwę. Gdy sos zgęstnieje, przekładamy go do miski, dodajemy korniszony, kolendrę, kapary oraz sok i starannie mieszamy. Kawałki dowolnej ryby smarujemy łyżką sosu, posypujemy mieszanką rozdrobnionego pieczywa, sera, kolendry i skórki z limonki, a następnie zapiekamy przez 10 – 15 minut pod gorącym grillem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Ryba w cieście z Amritsaru
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.