Delia  Smith

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą


Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże jajko

mały ząbek czosnku

pół łyżeczki musztardy w proszku

180 ml lekkiej oliwy z oliwek

4 małe

drobno posiekane korniszony

łyżka świeżej

posiekanej kolendry

łyżka kaparów

łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Do pojemnika malaksera wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy czosnek i musztardę. Miksujemy, bardzo powoli wlewając oliwę. Gdy sos zgęstnieje, przekładamy go do miski, dodajemy korniszony, kolendrę, kapary oraz sok i starannie mieszamy. Kawałki dowolnej ryby smarujemy łyżką sosu, posypujemy mieszanką rozdrobnionego pieczywa, sera, kolendry i skórki z limonki, a następnie zapiekamy przez 10 – 15 minut pod gorącym grillem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.