Emeril Lagasse

Peacemaker


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Peacemaker
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

1 średniej długości francuska bagietka przekrojona na pół

50 g rozpuszczonego masła

smażone ostrygi (patrz przepis z odc. 3)

4 łyżki kreolskiego sosu tatarskiego (opcjonalnie)

2 średniej wielkości pomidory

pokrojone w cienkie plasterki (opcjonalnie)

kilka listków sałaty (opcjonalnie)

 

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Wydłub miękkie nadzienie z bagietki. Obficie posmaruj je teraz rozpuszczonym masłem i wstaw na chwilę do piekarnika, tak by delikatnie je opiec. Następnie wypełnij dolną połówkę bagietki smażonymi ostrygami. Na koniec dwie połówki bagietki złóż w całość.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka pasterska
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
Zapiekanka z kiełbasek i ziemniaków z rozmarynem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i gorgonzolą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.