Piotr Przykaza

Kutia


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
kuchnia świata: Kuchnia polska

Kutia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mak

pęczak

miód

orzechy włoskie

rodzynki

suszone morele

(lub inne dowolne bakalie: migdały, skórka z pomarańczy)

 

Przygotowanie:

Mak gotować w mleku przez 1,5 h. Mielić 3-krotnie. Wymieszać z ugotowanym pęczakiem pół na pół, albo trochę więcej maku. Dodać miód, orzechy włoskie pokrojone na małe kawałki. Dodać namoczone przez kilka minut we wrzątku rodzynki oraz suszone morele. Oczywiście można dawać dowolne bakalie (migdały, skórkę z pomarańczy itd). Dobrze wymieszać. Teraz możemy delektować się kutią.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.