Kotlety z fasoli i dyni

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

Kotlety z fasoli i dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1400 g opłukanej i odcedzonej fasoli adzuki z puszki

1 posiekana cebula

pół łyżki startego imbiru

1 rozgnieciony ząbek czosnku

2 filiżanki ugotowanej dyni bez skóry

odrobina namoczonych wodorostów arame

2 łyżki posiekanego szczypiorku

pół filiżanki posiekanej kolendry

1 łyżeczka tamari

pół łyżeczki oleju sezamowego

1 filiżanka mąki z brązowego ryżu

 

Przygotowanie:

Fasolę rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki (poza mąką). Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Oprószyć je mąką ryżową i grillować około minuty z każdej strony.
Podawać z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałata z dynią i ricottą
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Ciasto dyniowe z orzechową kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Ciasto dyniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.