Donna Dooher

Kanapki z awokado i krewetkami


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Kanapki z awokado i krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 g ugotowanych wg. przepisu i przekrojonych wzdłuż krewetek

¼ szklanki (60 ml) pokrojonego w małą kostkę fenkułu

6 podłużnych bułek

¼ szklanki (60 ml) miękkiego masła

1 awokado

pokrojone w plasterki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać grill. W misce wymieszać ugotowane krewetki, fenkuł i majonez estragonowy.
Wzdłuż wierzchu każdej bułki wyciąć dość głęboki rowek o przekroju litery V. Posmarować bułki masłem, ułożyć na blasze do pieczenia i zrumienić pod grillem. Na każdej bułce ułożyć warstwę awokado, a na tym sałatkę z krewetek. Podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Smażony makaron z krewetkami tygrysimi
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.