Annabel  Langbein

Jabłka smażone w cieście z cynamonem


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Jabłka smażone w cieście z cynamonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

kilka jabłek

1 szklanka mąki

2 łyżki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

½ szklanki mleka

1 jajko

skórka starta z jednej pomarańczy

¼ łyżeczki cynamonu

łyżeczka ekstraktu waniliowego

olej do smażenia



Przygotowanie:

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w jednej misce. W drugiej ubić widelcem mleko z jajkiem. Dodać skórkę z pomarańczy. Przelać do suchych składników. Wymieszać. Dodać cynamon i wanilię. Wymieszać. Jabłek nie obierać. Pokroić w cienkie słupki bez gniazd nasiennych. Jabłka wrzucać porcjami do ciasta. Wyjmować łyżką i smażyć partiami na rozgrzanym oleju. Kiedy się zrumienią, przewracać na drugą stronę. Smażyć około dwóch minut. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku lub kratce.

Podawać na ciepło posypane cukrem wymieszanym z cynamonem.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z kukurydzy
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Mus z mango z lodami w ciasteczkach
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.