Kotlety schabowe z jabłkami

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
Przygotowanie:
Kotlety doprawić solą i pieprzem, cebulę i jabłka pokroić w półplasterki. Na mocno rozgrzanym na patelni smalcu smażyć kotlety po ok. 1 minucie z każdej strony. Zmniejszyć ogień, przykryć przykrywką i smażyć jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć z patelni do naczynia i przykryć szczelnie przykrywką lub folią aluminiową. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić cebulę, dodać jabłka i smażyć ok. 5 minut. Doprawić calvadosem, majerankiem, solą i pieprzem. Krótko odparować. Wyłożyć na półmisek z kotletami, podawać z faszerowanymi ziemniakami z pieca.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze