Sophie Grigson

Gotowany ozór


Przepis z programu Mięsne dania Sophie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne

Gotowany ozór
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 oczyszczony ozór wołowy

1 marchew

obrana i pokrojona

1 łodyg selera naciowego

przecięta na 3-4 części

1 cebula

bouquet garni z dowolnych świeżych ziół (np. tymianek

natka pietruszki

rozmaryn)

5-6 ziaren czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Włóż ozór do garnka, zalej zimną wodą, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 3-4 godziny. Obierz ozór ze skóry, pokrój na cienkie plastry i podawaj z sosem rodzynkowo-migdałowym.(przepis poniżej).

powrót

Podobne przepisy

Gruziński kebab, lawasz i ciepła sałatka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia gruzińska
Klasyczny pudding ze stekiem i cynadrami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pasztet z kaczych wątróbek
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaczka z sosem z owoców leśnych
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pulpeciki z pieczeni po florentyńsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.