Annabel  Langbein

Fasola szparagowa z makaronem ryżowym


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 4)
trudność: brak

Fasola szparagowa z makaronem ryżowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 garści (300g) oczyszczonej zielonej fasoli szparagowej

250g makaronu ryżowego

½ szklanki prażonych

posiekanych orzechów ziemnych

3 łyżki stołowe grubo posiekanych liści kolendry

1 łyżka stołowa prażonych nasion sezamu

2 szklanki kiełków fasoli mung

½ łyżeczki soli

świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Przekrój fasole na pół, gotuj przez 2 min. w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, żeby zachowały chrupkość i kolor. Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzątkiem. Zestaw z ognia, niech postoi 10 min. lub dłużej. Odcedź makaron i przelej zimną wodą. Wrzuć makaron i fasolę do dużej salaterki, w której będziesz podawać sałatkę. Dodaj orzechy, kolendrę, sezam i kiełki.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.