Gary  Rhodes

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g rabarbaru

30 g masła

170 g cukru

1 łyżeczka galaretki z czerwonej porzeczki

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar umyć i obrać ze skóry, jeśli jest twarda. Pokroić na kawałki ok. 2 cm. Stopić masło w rondlu, wrzucić rabarbar, zamieszać i smażyć 1 – 2 minuty. Wsypać cukier, zamieszać, doprowadzić do wrzenia i pogotować 2 – 3 minuty. Wmieszać galaretkę, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto parzone ptysiowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
(odc.06) ciasto z serowym nadzieniem na słono
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Tarta z serem, bekonem i porem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Pomarańczowe ciasto ryżowe
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.