Gary  Rhodes

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g rabarbaru

30 g masła

170 g cukru

1 łyżeczka galaretki z czerwonej porzeczki

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar umyć i obrać ze skóry, jeśli jest twarda. Pokroić na kawałki ok. 2 cm. Stopić masło w rondlu, wrzucić rabarbar, zamieszać i smażyć 1 – 2 minuty. Wsypać cukier, zamieszać, doprowadzić do wrzenia i pogotować 2 – 3 minuty. Wmieszać galaretkę, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Ciasto wiśniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Profiterolki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort szpinakowy z wiśniami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Cantucci
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Florentynki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Suszone owoce (odc.35)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.