Bill Granger

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2/3 filiżanki brązowego cukru

kilka łyżek masła

1/3 szklanki masła orzechowego

jajko

łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub parę kropli esencji waniliowej)

1 1/3 filiżanki mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

100g mlecznej czekolady

 

 

Przygotowanie:


W misce zmiksować cukier z masłem orzechowym na puszystą masę, dodać jajko i ekstrakt waniliowy i dalej miksować. Przesiać do miski mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wrzucić pokrojoną na kawałeczki czekoladę, wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem układać łyżką porcje ciasta, spłaszczyć widelcem, oprószonym mąką. Piec 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Jogurtowy sernik na zimno
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Suflet czekoladowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Makaroniki anyżowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto czekoladowe bez mąki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Chleb bananowy z białą czekoladą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.23)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

12.05.2017 09:05

CYTUJ

mhm pycha :D idealne ciasteczka do popołudniowej kawy :) koleżanka mi ostatnio powiedziała, że do kruchego ciasta zaczęła dodawać mąki krupczatki szymanowskiej i, że faktycznie ciasto smakuje lepiej, może i ja wypróbuje :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.