Janella  Purcell

Chutney miętowy


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
trudność: łatwe

Chutney miętowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka liści mięty

2 łyżeczki brązowego cukru

łyżeczka garam masala

½ filiżanki soku z limetki

łyżeczka startego imbiru

zielone chili bez nasion

6 posiekanych dymek

rozgnieciony ząbek czosnku

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Składniki i 2 łyżki wody zmiksować na gładką masę. Miętę można zastąpić kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.