Antony Worrall Thompson

80.dressing z niebieskiego sera dojrzewającego


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

80.dressing z niebieskiego sera dojrzewającego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki dressingu

50g pokruszonego, niebieskiego sera dojrzewającego typu rokfor (część należy odłożyć do posypania cykorii)

2 łyżki stołowe octu z białego wina lub cydru

3 łyżki stołowe oleju z orzechów włoskich lub laskowych

3 łyżki stołowe oleju słonecznikowego

nieco soku z cytryny

sól i świeżo zmielony, czarny pieprz do smaku



Składniki sałatki

liście z 2 cykorii



Przygotowanie

Wszystkie składniki dressingu zmiksować w robocie kuchennym. Dolać dość soku z cytryny, żeby zaostrzyć smak. Doprawić solą i pieprzem. Liście cykorii ułożyć na półmisku, posypać pokruszonym serem i polać dressigiem. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.