Antony Worrall Thompson

20.stir-fry z wołowiny z sosem ostro-kwaśnym i prażonym ryżem eda bainesa


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

20.stir-fry z wołowiny z sosem ostro-kwaśnym i prażonym ryżem eda bainesa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju sezamowego

1 łyżka oleju roślinnego

60 g kiełków sojowych

1 czerwona cebula

1 główka chińskiej kapusty bok choy

1 żółta cukinia

250 g zielonej fasolki

blanszowanej

115 g świeżego ogórka

115 g białej rzodkwi

2 dymki

1 ząbek czosnku

400g polędwicy wołowej

1 cm startego kłącza imbiru

½ limonki

4 łyżki wody

1 łyżka długoziarnistego ryżu

 

 

Przygotowanie:


zmieszać w rondlu wszystkie składniki, gotować 3 min, ostudzić i zemleć w blenderze.

powrót

Podobne przepisy

Klopsiki w sosie pieczarkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filadelfijska kanapka ze stekiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.