Płonące banany

Płonące banany
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 8 dojrzałych bananów
  • 100 g białego cukru
  • 25 g masła
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 100 ml Jack Daniels

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obrać banany. Na patelni roztopić masło z cukrem, aż powstanie jasny karmel. Wrzucić banany i smażyć, przewracając, aż będą złocistobrązowe. Zmniejszyć płomień, dolać sok pomarańczowy. Odparować, aż powstanie sos, dolać alkohol i popalić. Nakładać banany na talerz, dodać lody, polać sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Marianeczek 7 lat temu

Swietny przeis aż mi normalnie ślinka pociekła :) A do tych płonących bananów dodałbym jeszcze coż takiego jak mrożona herbata jedna z tych przepisów które znalazłem na klubie miłośników dobrej herbaty ma w sobie dodatek banan więc świetnie by to się uzupełniło :)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE