PRZEPISY NA WIELKANOCPRZEPISY NA WIELKANOC

Zapiekane maliny z kruszonką

Zapiekane maliny z kruszonką zobacz Zapiekane maliny z kruszonką 2018-06-19 12:26:30
Zapiekane maliny z kruszonką
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 300 g malin mrożonych
  • 100 g maślanych herbatników
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ½ kostki masła
  • 4 gałki lodów śmietankowych

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Maliny wyłożyć do sufleciarek, polać miodem i posypać cukrem waniliowym. Herbatniki pokruszyć i posypać nimi maliny. Na wierzch położyć kawałki masła i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 st. C. Przed podaniem na każdą porcję wyłożyć lody.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

tofka 8 lat temu

Hmmm... ale herbatniki to to samo co kruszonka.

kle 8 lat temu

dokladnie to samo pokazywał swego czasu J. Pepin ;) Czyzby inspiracja?

florka 8 lat temu

Szybki, pyszny deser. Polecam

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE