Piwo jabłkowo-imbirowe

Piwo jabłkowo-imbirowe
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
Baza imbirowa:
100 g startego imbiru
pół filiżanki brązowego cukru
sok z jednej cytryny
1 kawałek kory cynamonu
250 ml wody

Dodatki:
mięta
sok jabłkowy
woda sodowa albo gin

Przygotowanie:
Składniki bazy (poza sokiem) zagotować. Wlać sok i odstawić do lodówki na kilka dni. Połączyć bazę z sokiem jabłkowym, wodą albo ginem.
Udekorować miętą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE