Masło z orzechów laskowych

Masło z orzechów laskowych
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotowanie:

Składniki:
3 szklanki orzechów laskowych
½ łyżeczki soli
¾ szklanki oleju o neutralnym smaku

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Orzechy wysypać na blaszkę, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Następnie przesypać je na ściereczkę i pocierając zdjąć skórki. Wrzucić do robota kuchennego. Rozdrobnić, dodać sól. Miksować wlewając olej. Masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE