Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Biszkopty z kremem i gruszkami

Biszkopty z kremem i gruszkami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • ½ opakowania podłużnych biszkoptów
  • torebka budyniu waniliowego
  • 12 g białej żelatyny
  • 1/2 słoika gruszek w syropie
  • ½ kartonika 36% śmietanki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Gruszki osączyć z zalewy, 2 odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę. Na dno miseczki wyłożyć biszkopty, tworząc z nich spód. Pozostałe biszkopty ustawić przy wewnętrznych bokach tortownicy tworząc z nich płotek. Zimny budyń utrzeć na gładki krem i dodać do ubitej śmietany. Dolać żelatynę małą strużką, żeby nie zburzyć puszystości masy. Na biszkoptach układać warstwami krem i gruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE