oglądaj również w


magazyn, Polska, 2012, 26

Tomasz Jakubiak w specjalnym programie na Boże Narodzenie zaprezentuje tradycyjne wigilijne potrawy w nietypowej, nowoczesnej odsłonie.

Jakubiak zmienia smaki Polaków i przekonuje ich do rodzimych, sezonowych produktów. W specjalnym świątecznym programie prowadzący dzieli się pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go wigilijna kuchnia.

W świątecznym odcinku Tomek Jakubiak przygotuje m.in. karpia karmelizowanego w miodzie i goździkami z wytrawnym sosem piernikowym i smażonym makaronem naleśnikowym oraz smażone pierogi z kiszoną kapustą, wędzoną śliwką i orzechami polane sosem buraczano-jabłkowym.

Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia+. Od czterech lat związany z telewizją śniadaniową ("Dzień Dobry TVN", "Pytanie na śniadanie"), w której promuje proste i zdrowe produkty. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Według magazynu MALEMEN, Tomek jeszcze nieźle "namiesza" - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30-stką, którzy zmienią świat.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE