oglądaj również przez internet

Jakubiak w sezonie: Wielkanoc


magazyn, Polska, 2013, 26

Tomek Jakubiak podpowie, co zrobić, żeby potrawy wielkanocne nie były nudne i jak je perfekcyjnie przyprawić. Zestawi tradycję z nowymi trendami kulinarnymi. W programie zaprezentuje swój pomysł na białą kiełbasę, świąteczny pasztet oraz barszcz biały.

Wielkanoc to nie tylko ważne święto chrześcijańskie i istotny czas dla polskiej tradycji. To także święto smaków, moment, w którym polskie domy zaczynają intensywnie pachnieć drożdżową babą, domowym, długo gotowanym żurem, pieczonymi mięsami i tartym chrzanem. To właśnie Wielkanoc jest czasem, gdy przy kuchni, nad garnkami spotykają się pokolenia - babcie, matki, ojcowie, synowie i córki, by wspólnie dopieszczać smakowitą tradycję.

W wielkanocnym odcinku Tomek Jakubiak maluje pisanki, jednak szybko skupia się na tej wielkanocnej pracy, która wychodzi mu najlepiej: na gotowaniu. Jakubiak stworzy propozycje świątecznej uczty dla rodziny czy przyjaciół. Zaprezentuje wielkanocne dania: pieczoną białą kiełbasę z warzywami w sosie chrzanowo-śmietanowym, barszcz biały oraz pasztet z kurczaka i pistacji z ćwikłą i sosem żurawinowo- chrzanowym.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE