Warzywne placuszki pakora

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Warzywne placuszki pakora
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

panierka: mąka z ciecierzycy

soda oczyszczona

chilli

dowolne warzywa

na przykład: cebula w plastrach

zblanszowane różyczki kalafiora

plastry bakłażana

plastry ziemniaków

sos chilli lub miętowy chutney

sok z limonki

 

 

Przygotowanie:


Z mąki, sody, chilli i wody przygotować gęste ciasto. Zanurzać warzywa w cieście smażyć je na złoto w głębokim oleju. Podawać placuszki z sosem chilli lub miętowym chutneyem, skropione sokiem z limonki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.