Bill Granger

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

zielona fasolka szparagowa

pomidory

czerwona cebula

natka pietruszki

sól

czarny pieprz

oliwa

czerwony ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Zblanszować fasolkę i opłukać pod zimną wodą. Pokroić pomidory w ćwiartki i usunąć nasiona, pokroić na paseczki. Cebulę pokroić drobno w półtalarki. Posiekać garść natki pietruszki, zanurzonej uprzednio na chwilę w zimnej wodzie. Składniki wymieszać w misce, przyprawić solą i pieprzem, polać oliwą i octem winnym, wymieszać. Tę sałatkę można przygotować kilka godzin przed podaniem. W takim wypadku oliwę i ocet dodać w ostatniej chwili, a pozostałe składniki przechowywać do tego momentu w lodówce.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.