Donna Dooher

Marmolada z czerwonej cebuli


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Marmolada z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki stołowe (30 ml) oliwy z oliwek

750 g cienko pokrojonej czerwonej cebuli

¼ szklanki (60 ml) cukru

2 łyżki stołowe (30 ml) cukru

1 ½ łyżeczki (7 ml) gruboziarnistej soli

½ szklanki (125 ml) czerwonego porto

½ szklanki (125 ml) czerwonego octu winnego

1 ½ łyżeczki (7 ml) posiekanego tymianku

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć mieszając 7 minut, aż zmięknie. Dodać cukier i sól, smażyć dalsze 7 minut. Wlać porto i ocet, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 30 minut, aż zgęstnieje. Dodać tymianek, wymieszać. Można przechowywać 1 tydzień w lodówce, w szczelnym pojemniku

powrót

Podobne przepisy

Rumtopf
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Maliny pasteryzowane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Marmolada z pomarańczy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marynowany czosnek
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.