Antony Worrall Thompson

Kefta z jagnięciny

Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Kefta z jagnięciny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


450 g mielonej chudej jagnięciny
1 drobno pokrojona cebula
2 posiekane ząbki czosnku
4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
4 łyżeczki posiekanych listków kolendry
1 łyżeczka mielonego kminu
1 łyżeczka papryki
½ łyżeczki imbiru
¼ łyżeczka roztartych nasionek kardamonu
sól i świeżo mielony pieprz
do smaku
½ szklanki pokruszononego suchego chleba lub bułki
3 łyżki wody

Przygotowanie:


Połączyć wszyskie składniki i porządnie wyrobić na gładka masę. Mokrymi rękoma uformować na patyczkach do szaszłyków 24 podłużne kotleciki, po dwa na patyczku. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron. Podawać natychmiast z chlebkiem pita.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.