Antony Worrall Thompson

Kefta z jagnięciny


Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Kefta z jagnięciny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

450 g mielonej chudej jagnięciny

1 drobno pokrojona cebula

2 posiekane ząbki czosnku

4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

4 łyżeczki posiekanych listków kolendry

1 łyżeczka mielonego kminu

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki imbiru

¼ łyżeczka roztartych nasionek kardamonu

sól i świeżo mielony pieprz

do smaku

½ szklanki pokruszononego suchego chleba lub bułki

3 łyżki wody

Przygotowanie:


Połączyć wszyskie składniki i porządnie wyrobić na gładka masę. Mokrymi rękoma uformować na patyczkach do szaszłyków 24 podłużne kotleciki, po dwa na patyczku. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron. Podawać natychmiast z chlebkiem pita.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.