Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Jaja z pieczarkami

dodany 29.07.2007 15:28 przez Adri991

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 10

trudność: łatwe

Składniki:
5 jaj
10 dag pieczarek lub szczypiorku
sałata
majonez
olej
pieprz
sól

Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem. Zieleninę drobno posiekać. Połączyć żółtka, pieczarki i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masę napełnić białka jaj i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą, udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl