Szaszłyki z tofu i warzyw

Szaszłyki z tofu i warzyw
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 21)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nabijać na przemian tofu, paprykę i cukinię. W miseczce wymieszać tamari, olej sezamowy i imbir. W ¾ przygotowanego sosu zamarynować szaszłyki. Piec na grillu albo smażyć przez minutę z każdej strony. Przełożyć na talerz, polać resztą sosu i przybrać natką kolendry.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE