Sałatka z borówek amerykańskich i granatu

Sałatka z borówek amerykańskich i granatu
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • cytrynowa pita
  • 1 świeży chlebek pita
  • 1 łyżeczka oliwy extra vergine
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • sól morska i świeżo mielony pieprz do smaku
  • szczypta ostrej papryki w płatkach

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej piekarnik do 205 stopni C. Posmaruj chlebek pita pędzlem zanurzonym oliwie energicznie wymieszanej z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Posyp solą morską, świeżo pokruszonym pieprzem i chili. Piecz ok. 5 minut, aż będzie złocisty i chrupki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE