Lucinda Scala  Quinn

Szampański poncz cytrynowy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Szampański poncz cytrynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 cytryny o temperaturze pokojowej

½ szklanki cukru

1 butelka (750 ml) schłodzonego szampana

¾ szklanki dobrej

schłodzonej wódki

100 g kandyzowanej skórki cytrynowej

 

 

Przygotowanie:


Cieniutko obrać skórkę z wyszorowanych cytryn, tak, by z każdej uzyskać jedną długą spiralę. Wycisnąć i przecedzić sok z cytryn – potrzeba ¾ szklanki. Rozpuścić cukier w ½ szklanki wody, zagotować na średnim ogniu. Odstawić, wrzucić skórkę z cytryn, wystudzić całkowicie.
Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.

powrót

Podobne przepisy

Moscow mule
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z czarną porzeczką
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl z musli
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.