Lucinda Scala  Quinn

Szampański poncz cytrynowy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Szampański poncz cytrynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 cytryny o temperaturze pokojowej

½ szklanki cukru

1 butelka (750 ml) schłodzonego szampana

¾ szklanki dobrej

schłodzonej wódki

100 g kandyzowanej skórki cytrynowej

 

 

Przygotowanie:


Cieniutko obrać skórkę z wyszorowanych cytryn, tak, by z każdej uzyskać jedną długą spiralę. Wycisnąć i przecedzić sok z cytryn – potrzeba ¾ szklanki. Rozpuścić cukier w ½ szklanki wody, zagotować na średnim ogniu. Odstawić, wrzucić skórkę z cytryn, wystudzić całkowicie.
Do wazy wlać szampana, wódkę, sok z cytryn, syrop, wymieszać. Podawać z odrobiną kandyzowanej skórki.

powrót

Podobne przepisy

Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Zielony koktajl
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Lemoniada ogórkowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wegański shake
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.