Claire Robinson

Puree z marchwi i selera


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Puree z marchwi i selera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 szalotki

2 łyżki masła

4 średnie marchewki

seler

2 miarki bulionu warzywnego

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

W rondlu rozpuszczamy dwie łyżki masła. Smażymy na nim pokrojone w plasterki szalotki. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew. Na koniec obrany i pokrojony seler. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i zalewamy bulionem warzywnym. Jeśli trzeba dolewamy wodę, chodzi o to, żeby warzywa były zanurzone w płynie. Gotujemy je do miękkości. Następnie odcedzamy warzywa, ale nie wylewamy wody z gotowania. Odcedzone warzywa umieszczamy w mikserze, dolewamy odrobinę wody z ich gotowania i miksujemy. Gotowe puree podajemy w salaterce.





powrót

Podobne przepisy

Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Quesadilla
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.