Lucinda Scala  Quinn

Pieczone warzywa


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pieczone warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek małych marchewek

umytych i obranych

4 buraki średniej wielkości

umyte

przycięte i pokrojone na ćwiartki

225 g małych brązowych pieczarek

oczyszczonych

5 szalotek

obranych i podzielonych na pół

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka gruboziarnistej soli

grubo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 200° C. Ułożyć warzywa na blasze, każdy rodzaj oddzielnie. Polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękkie i lekko się przypieką. Ułożyć na półmisku i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fasolka szparagowa z pomidorami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Groszek masala
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.