Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną

Przepis z programu Martha piecze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 formy po 12 babeczek każda wykładamy folią do pieczenia i spryskujemy tłuszczem.

Równomiernie rozkładamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy aż babeczki lekko opadną. Na środku każdej babeczki kładziemy łyżkę polewy śmietanowej. Równomiernie rozsmarowujemy polewę na całej babeczce. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Studzimy do temperatury pokojowej. Później wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.



Polewa z kwaśnej śmietany



2 opakowania (po 450 gramów) kwaśnej śmietany

2 łyżki cukru

2 łyżeczki esencji waniliowej



W średniej misce wymieszać kwaśną śmietanę, cukier i esencję waniliową.



© Martha Stewart

powrót

Podobne przepisy

Tarta z czekoladą i chilli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pudding roladowy z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tort z kruchego ciasta z kardamonem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasteczka z pomidorem i musztardą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

motodawca

postów: 1

03.12.2011 15:44

CYTUJ

może ktoś podać przepis na sernik z 3 odc

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.