Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną

Przepis z programu Martha piecze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 formy po 12 babeczek każda wykładamy folią do pieczenia i spryskujemy tłuszczem.

Równomiernie rozkładamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy aż babeczki lekko opadną. Na środku każdej babeczki kładziemy łyżkę polewy śmietanowej. Równomiernie rozsmarowujemy polewę na całej babeczce. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Studzimy do temperatury pokojowej. Później wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.



Polewa z kwaśnej śmietany



2 opakowania (po 450 gramów) kwaśnej śmietany

2 łyżki cukru

2 łyżeczki esencji waniliowej



W średniej misce wymieszać kwaśną śmietanę, cukier i esencję waniliową.



© Martha Stewart

powrót

Podobne przepisy

Wieniec z ciasta na focaccię z farszem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto czekoladowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czarne ciasteczka -  Izabela Naczk
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Chlebek bananowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
Czekoladowe ciasteczka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tosty czekoladowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

motodawca

postów: 1

03.12.2011 15:44

CYTUJ

może ktoś podać przepis na sernik z 3 odc

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.