Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 0,5-1 kg soli morskiej
  • kawałek masła
  • sól i pieprz
  • oliwa (do polania)
  • garść posiekanego szczypiorku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE