Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Pestki dyni w miodzie i przyprawach

Pestki dyni w miodzie i przyprawach
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.117)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 2 szklanki pestek dyni

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190°C. W średniej misce ubić białka z miodem i wszystkimi przyprawami. Dorzucić pestki dyni. Potrząsać miską równomiernie pokrywając pestki mieszanką przypraw. Na lekko natłuszczoną blachę do pieczenia wylać masę i równomiernie rozprowadzić. Piec 20-30 minut aż się zrumieni i stanie się chrupiąca.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE